Madrid I


Marcus, Daniel och Stellan sätter upp installationen Bordsskick på McDonald’s i Madrid.

Att det kan vara svårt att sova på spanska nattåg fick Marcus erfara; han såg mycket trött ut under början av dagen och mumlade mellan sömnförsöken i tunnelbanan, att han ”bara sovit ett par timmar”. Klockan halv 11 stod vi utanför McDonald’s i centrala Madrid och undade förbryllat varför det inte var öppet. ”I Sverige...” tänkte vi för oss själva men lät det inte gå ut över kassörskorna som med säkra händer langade upp fyra Euro ’96 Meal, inklusive tävlingslotter. Daniel vann en äkta McDonald’s läderkula i plast och Marcus och Ola varsin hamburgare.

Nu var alla på bättre humör och vi bestämde oss för en promenad till Botaniska Trädgården. Fridfullt men inte överväldigande vackert blev omdömet men så var bara inträdet 50 pesetas.


Skuggan i Botaniska Trädgården visade sig vara ett vattenhål för grekiska filosofer.

Tvärs över gatan ligger ett av världens största, viktigaste och äldsta konstmuseum, Prado. I den stora byggnaden, som när den byggdes i slutet av 1700-talet faktiskt var avsedd att användas till ett naturhistoriskt museum innan Napoleons bror Joseph Bonaparte kom på bättre tankar, inryms inte mindre än 9000 arbeten, mestadels målningar. Vi blev hänförda av Velázquez, El Greco och lite småimponerade av Goya. De amerikanska high school-klasserna på supersnabb resa i Europa låg och sussade på bänkarna i de stora salarna uteslutande iklädda Hard Rock Café Paris-tröjor.

← Föregående | Nästa →

Posted by Joopey 09:30  

0 Comments:

Post a Comment