Madrid II


Små svenskar i fina men skumma knarkparken Parque del Retiro.

Ut i hettan efter konstupplevelserna i Prado, termometern på gatan visade 40 grader, och vidare mot Playa Mayor där det var helt dött, rykten gör dock gällande att på natten är det precis här som Europas vildaste nattliv brakar loss. Efter Prado är Kungliga Palatset det enda andra måstet i Madrid. Synd att det inte var öppet när vi väl traskat dit, vi fick nöja oss med utsikten över Casa de Campo, ett stort parkområde.


Uppträngda bland håriga ben och mousserande rosévinflaskor i kupén mot Algeciras.

Vi köpte glass, mat, öl och mousserande rosévin på väg till populära Retiroparken (före detta den kungliga trädgården) som verkade vara sammansatt av olika parker i olika stilar. Vi slapp i alla fall hundbajset från de franska parkerna. Tittade lite på nykära par i roddbåtar i en av dammarna. Ett kristallpalats modell konstpaviljong besöktes också, även om konsten som visades upp inte var alltför tilltalande. På vägen ut ur parken, alldeles vid monumentet (se bilden) såg vi en massa underliga typer med slö uppsyn och flackande gång. En av typerna frågade vad vi ville ha för något, ”fresh grass, just arrived from Morocco” sade han. Vi gick till tunnelbanestationen.

När vi äntligen hittat vår kupé på nattåget till Algeciras var den redan upptagen av ett medelålders par och deras barnbarn. När farfar i familjen insåg att våra ryggsäckar var och en var lika stora som ungen utbrast han ”impossible!” och för ett ögonblick tycktes han ge upp. Vi installerade oss högst upp i kupén och tvingade i oss det mousserande rosévinet (usch!) och det spanska ölet.

← Föregående | Nästa →

Posted by Joopey 09:20  

0 Comments:

Post a Comment