Biarritz


Stellan blickar ut över Biscayabukten, skulle Den Blåa Atlanten verkligen äta upp hela stranden? Längst bort skymtar Spanien.

I Hemingways fotspår (Daniel läste Edens Lustgård och Ola Farväl Till Vapen) sökte vi oss till kusten och fisförnäma Biarritz, som trots sitt franska medborgarskap brukar räknas som baskiskt. Fast först höll vi på att missa hela kalaset i tumultet några stationer innan Biarritz. En rådig engelsktalande fransos försäkrade att vagnen vi befann oss i skulle kopplas av på denna station och fortsätta med tåget till Nice istället för Biarritz. Vid rätt station möttes vi genast av svenskar som berättade hur fantastiska vågorna hade varit de senaste dagarna, något som faktiskt hade lockat hit oss. Biarritz brukar allmänt räknas som Europas främsta surfingparadis. Vi bokade biljetter för nattåget till Madrid. Med 15-kilos ryggsäckar på ryggarna hade vi ganska snart hittat ner till den stora, nästan gigantiska, stranden Grande Plage. Vi var trötta och sugna på att bada trots att vågorna var väldigt små.


Daniel visar sitt fina halsband i den spanska natten.

Så började då stranden att bli lite mindre men det oroade oss inte så mycket till en början. Men vad vi lärde oss var att man inte skall leka med utomjordiska krafter. Efter ett par flykter längre bort från vattnet fick vi ge upp för gott och bosätta oss på en stentrappa ned till havet, alldeles bredvid David Hasselhoffs franska kollegor. Vattnet hade stigit med säkert två meter på en halvtimme!

Någon gick och handlade och vi lagade middag på stormköken på en öde gångväg ned mot havet. En kille ville sälja knark men vi avböjde vänligt. Promenerade genom staden, förbi kasinon och fina restauranger, till busshållplatsen för vi var trötta på att kånka på våra förbannade ryggsäckar. Vid stationen träffade vi nästa svenskgäng, en av dem berättade att han blivit jagad på natten av svartsjuka fransoser fast vi log bara tillbaka. Tåget kom och vi steg på, men snart fick vi kliva av igen eftersom vi ankommit spanska gränsen. I gränsstaden Irún fick vi vänta på nytt, spanskt, tåg - Madrid nästa!

← Föregående | Nästa →

Posted by Joopey 09:40  

0 Comments:

Post a Comment